Pravilnik o piškotkih

Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo »piškotke«. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo stran. Posredujejo nam podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit.

Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk.

Če uporabe piškotkov ne želite spremeniti, preprosto nadaljujte na spletno stran.


Za več informacij o piškotkih in njihovem vplivu na www.aboutcookies.org.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotka Trajanje Namen piškotka
_ga 2 leti Google Analytics za razlikovanje med uporabniki
_ga_ 2 leti Google Analytics za shranjevanje stanja seje
_gid 1 dan Google Analytics za sledenje dogodkom na spletnem mestu
piskotki 1 leto shrani odločitev o uporabi piškotkov
statistika 1 leto shrani odločitev dovoljenja piškotkov za merjene statistike
phpsessid trajanje seje za vzpostavitev in vzdrževanje uporabniške seje

Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete tukaj.

Obvezni piškotki

Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali, npr. obrazca za kontakt.

Izvedbeni piškotki

Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, npr. katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo, in če se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani po tem, ko ste dobili obvestilo o piškotkih se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (npr.  vaše uporabniško ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je ogled videoposnetka ali komentiranje na blogu. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani po tem, ko ste dobili obvestilo o piškotkih se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Onemogočenje piškotkov

V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli izklopite, vendar vam to odsvetujemo.
Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah: