Politika zasebnosti

Namen te politike je seznaniti obiskovalce spletne strani o varovanju njihove zasebnosti v podjetju DARSAD d.o.o.
 

Prepričani smo, da želite kot uporabnik naših spletnih strani vedeti, kako  vašo zasebnost varujemo:

Odločitev o tem, katere informacije o obisku nam želite zaupati, v celoti prepuščamo vam.

Upravljavec podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali je podjetje DARSAD d.o.o., Zgornja Pohanca 4, 8272 Zdole, matična številka 5311276000, davčna številka SI 83981268, ki z osebnimi podatki ravna skladno s svojimi zakonskimi obveznostmi.

Podjetje DARSAD d.o.o., lahko obdeluje osebne podatke, ki jih pridobi od vas, predvsem kadar:

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je direktor, Darko Krošelj. Če imate vprašanja iz področja varstva osebnih podatkov se lahko obrnete na našo e-pošto darko@darsad.net.

Obdelava osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, ko stopite v stik z nami

Namen ali več namenov, za katere se osebni podatki obdelujejo: Vaše osebne podatke obdelujemo zgolj zato, da lahko komuniciramo z vami in vam posredujemo odgovore na vaša vprašanja, naročila in želje.
Osebne podatke obdelujemo, ker ste izpolnili kontaktni obrazec ali nam poslali elektronsko sporočilo.
Osebni podatki, ki jih obdelujemo so: vaši kontaktni podatki ter vaše sporočilo.
Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali nikomur. V stik z njimi bodo prišli zgolj naši pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov, v konkretnem primeru zgolj ponudnik programa elektronske pošte.
Vaše osebne podatke bomo obdelovali zgolj toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani ali nadalje porabljeni. Po tem času jih bomo trajno izbrisali.
Posameznik ima v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov naslednje pravice:

Vse vaše pravice boste najlažje uveljavili tako, da nam posredujete svojo zahtevo na DARSAD d.o.o. ali na darko@darsad.net. Na vašo zahtevo bomo odgovorili kar najhitreje, vsekakor pa ne kasneje, kot je dovoljeno.

V primeru, če menite, da naša obdelava osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov ali nacionalno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov lahko svojo pritožbo posredujete nadzornemu organu s področja varstva osebnih podatkov, ki je v Sloveniji Informacijski pooblaščenec. Kontakt Informacijskega pooblaščenca: Informacijski pooblaščenec, Dunajska 22, 1000 Ljubljana, Telefon: 01 230 97 30, E-pošta: gp.ip@ip-rs.si.

Zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov

Osebne podatke, ki jih obdelujemo vedno pridobimo zgolj na podlagi vašega soglasja, povpraševanja ali naročila.

Katere so kategorije posameznikov, katerih osebne podatke se obdelujejo

DARSAD d.o.o. obdeluje osebne podatke posameznikov, ki sami stopijo v kontakt s podjetjem.

Kdo obdeluje vaše osebne podatke

Vaše osebne podatke obdelujemo:

Ali podjetje razkriva vaše osebne podatke?

Zagotavljamo, da bomo prejete osebne podatke varovali pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.
Na zahtevo organov pregona, v primeru kakršnihkoli zlorab ali kršitev, se lahko osebni podatki uporabnikov posredujejo policiji in drugim pristojnim organom za nadaljnje ukrepanje.

Kako podjetje varuje vaše osebne podatke

Osebni podatki so v podjetju skrbno varovani. Tako prostore, kjer se nahajajo osebni podatki, kot tudi strojno in programsko opremo, na kateri se nahajajo osebni podatki varujemo z tehničnimi ukrepi, ki nepooblaščenim osebam onemogočajo dostop do osebnih podatkov.
Dostop do omrežja za obdelavo podatkov podjetja DARSAD d.o.o. je zaščiten. Aplikacije, ki jih uporabljamo v podjetju DARSAD d.o.o. so zaščitene z uporabniškim imenom in geslom. 

Veseli bomo, če boste tudi vi pomagali pri varstvu vaših osebnih podatkov

Vaše odgovorno ravnanje z osebnimi podatki nam vsem zagotavlja manj tveganja na področju zasebnosti.
Zato v primerih, ko ste obiskali našo spletno stran pazite:

Družbena omrežja

Sodelovanje in objave na družbenih omrežjih so prostovoljne.
Vljudno vas prosimo, da pri sodelovanju uporabljate prijazen in spoštljiv način komuniciranja z drugimi uporabniki družbenih omrežij.

Varstvo osebnih podatkov otrok

Spletna mesta podjetja DARSAD d.o.o. so namenjene širši javnosti. Storitve in dejavnost podjetja pa so namenjene le starejšim od 15 let.
V primeru, ko bi podjetje DARSAD d.o.o. izvedla aktivnosti, pri katerih bi lahko sodelovali otroci mlajši od 15 let, bo vedno pred posredovanjem osebnih podatkov zahtevana pridobitev staršev ali skrbnikov.

Kako dolgo hranimo osebne podatke

Vaše osebne podatke hranimo tako dolgo, kolikor je potrebno za uresničitev namena njihove obdelave oziroma do preklica privolitve za obdelavo osebnih podatkov za posamezni ali za vse namene obdelav.
Zgoraj, pri posameznih namenih obdelave, je rok hrambe vaših osebnih podatkov naveden za vsako obdelavo osebnih podatkov posebej.
Po preteku roka hrambe se vaši osebni podatki izbrišejo ali anonimizirajo, dokumentacija pa se uniči tako, da ni več možno ugotoviti njene vsebine oziroma je ni več možno ponovno uporabljati.

Zagotavljanje točnih, popolnih in ažurnih podatkov

Prizadevamo si zagotavljati popolnost, ustreznost, točnost in ažurnost osebnih podatkov posameznikov. Popolni, točni, ustrezni in ažurni podatki se lahko uporabljajo samo za namene, ki so predvideni zgoraj pri vsaki posamezni obdelavi.
Prosimo tudi vas, da nam v kolikor se vaši osebni podatki spremenijo o tem obvestite. Spremembe nam lahko posredujete z obvestilom na naš elektronski ali fizični naslov: darko@darsad.net ali DARSAD d.o.o., Zgornja Pohanca 4, 8272 Zdole.

Pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki

Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki:

Zgornje pravice uveljavite tako, da s pisno zahtevo, poslano na naslov: darko@darsad.net ali DARSAD d.o.o., Zgornja Pohanca 4, 8272 Zdole, zahtevate dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje ali izbris osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z vami. Na isti način lahko kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekličete tudi podane privolitve za obdelavo osebnih podatkov, v kolikor ste jih podali.
Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do preklica.

Pravica do pritožbe

V podjetju DARSAD d.o.o. si bomo po najboljših močeh prizadevali, da bodo vaši osebni podatki pri nas skrbno obdelovani in varovani z ustreznimi tehnološkimi in organizacijskimi sredstvi za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih in drugih zaupnih podatkov.
Ne glede na navedeno vas želimo opozoriti, da imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če menite, da se osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Kontakt informacijskega pooblaščenca: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Dunajska 22, 1000 Ljubljana, Telefon: 01 230 97 30, E-pošta: gp.ip@ip-rs.si

Spremembe politike zasebnosti

Podjetje DARSAD d.o.o. si pridržuje pravico občasno posodobiti Politiko zasebnosti skladno s spremembami storitev, na podlagi povratnih informacij uporabnikov in zaradi sprememb predpisov. Ob spremembi se na koncu Politike zasebnosti navede tudi datum zadnje posodobitve.

V primeru bistvenih sprememb ali spremembe načina, kako podjetje DARSAD d.o.o. uporablja osebne podatke, bo le-ta pred uvedbo sprememb uporabnike obvestila na spletni strani oz., kjer je dana privolitev za obveščanje preko elektronskega naslova, tudi na navedeni način.

Podjetje DARSAD d.o.o. priporoča, da uporabniki redno pregledujejo to politiko in si tako zagotovijo informacije o tem, kako DARSAD d.o.o. varuje njihovo zasebnost.

Piškotki

Na spletni strani uporabljamo piškotke, več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
 

Dodatne informacije

Za dodatne informacije v zvezi z obdelavami osebnih podatkov in predlogi za izboljšave nas lahko kontaktirate na elektronski naslov darko@darsad.net, ali DARSAD d.o.o., Zgornja Pohanca 4, 8272 Zdole.

Ta Politika zasebnosti se uporablja do preklica oz. do morebitne spremembe.

DARSAD d.o.o.
25.01.2024