Pokličite nas
07 49 66 120
Pišite nam
darko@darsad.net
DARSAD d.o.o.

Pridelava in prodaja sadja in zelenjave

Naši glavni pridelki so jagode, jabolka in namizno grozdje. Pohvalimo se lahko s celoletno ponudbo jagod iz lastne proizvodnje vse od konca aprila pa do pozne jeseni.

Dovolite, da se vam predstavimo

Podjetje Darsad d.o.o. je družinsko podjetje v katerem se  ukvarjajmo s pridelavo in prodajo sadja in zelenjave. Začetki segajo v 50. leta 20. stoletja, ko smo na domači kmetiji pričeli s sadjarstvom. Sprva smo gojili breskve, hruške, jabolka in kasneje tudi jagode.

Naši glavni pridelki so še vedno jagode, jabolka in namizno grozdje. Pohvalimo se lahko s celoletno ponudbo jagod iz lastne proizvodnje vse od konca aprila pa do pozne jeseni. Jagode so tudi naš glavni adut, saj nas po jagodah pozna vse več ljudi. Na 10 ha površine pridelujemo jabolka topaz. ki jim nekateri pravijo celo dragulji med jabolki. Sadovi so zelo odporni, imajo  močno aromo in prijetno kisel, a hkrati sladkast okus.

Smo eden večjih pridelovalcev namiznega grozdja v Sloveniji, katerega pridelujemo na 5 ha površine. Imamo širok izbor belih, rdečih in črnih sort, katere lahko obiramo od avgusta pa vse do novembra.

Naš namen je, da pridelamo kakovostno, okusno in neoporečno sadje in zelenjavo za slovenskega potrošnika.

PRIKAŽI VSE OBJAVE


200 ha površin

Pridelava in prodaja sadja in zelenjave

Naši glavni pridelki so jagode, jabolka in namizno grozdje. Pohvalimo se lahko s celoletno ponudbo jagod iz lastne proizvodnje vse od konca aprila pa do pozne jeseni.

Na 1,50 ha površine se pri nas nahaja tudi nasad asimine, sorta sunflower,  ki je manj poznana in pri nas redka sadna vrsta. Plodovi dozorijo v septembru. Okus spominja na mešanico banane, ananasa in manga. Asimina je odporna na bolezni, zato je ni potrebno škropiti. Kot zanimivost naj povemo, da listi vsebujejo aktivno snov asimicin, ki lahko služi kot naravni biološki insekticit.  

Posajen imamo  tudi lasten nasad kakija, vrsta tipo. Zaradi sladkastega  okusa in ne premehke strukture je enostaven za uživanje, ker pa ga ne škropimo so ti sadeži še toliko bolj priporočljivi in zdravi. V svoji ponudbi imamo tudi marone, kolerabo, stročji fižol, šparglje, mlado čebulo, kumare, krompir, papriko in ostalo zelenjavo. Večino pridelamo sami oz. so to proizvodi drugih slovenskih kmetov.  V prvi vrsti tržimo domače, kakovostne proizvode. Kadar je na trgu presežek pa naše pridelke tudi izvozimo in glede na potrebe tudi uvozimo. V glavnem smo osredotočeni  na veleprodajo za supermarkete in trgovine.

Danes podjetje šteje 35 redno zaposlenih, v  času sezone pa si pomagamo s sezonsko delovno silo. Podjetje se širi.

Ponosni smo, da smo  v  letu 2013 dokončali graditev hladilnice kapacitete  800 t za skladiščenje in pakiranje sadja  ter zelenjave.


Redno posodabljamo opremo, ter tako sledimo najsodobnejšim standardom in zahtevam.
Ekipa

Krošelj Marko

direktor

031 681 396

marko@darsad.net

Krošelj Darko

prokurist

041 632 455

darko@darsad.net

Cirnski Jožica

knjigovodja

07 4966122

jozica@darsad.net

Cirnski Irena

knjigovodja

07 4966122

irena@darsad.net

Županić Petek Ivančica

vodja skladišča

skladišče@darsad.net

Bogovič Patricija

tehnolog

patricija@darsad.net

Malovrh Matevž

tehnolog

matevz@darsad.net

Povpraševanje

Vas zanima več?

Za vse dodatne informacije vas prosimo, da nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti